Intrebari frecvente

.

1. Daca sunt victima unui accident de circulatie, produs din vina altcuiva am dreptul sa solicit despagubiri? De la cine ?

Ai acest drept, iar despagubirile vor fi solicitate de la societatea de Asigurare la care autovehiculul vinovat de producerea accidentului avea incheiata asigurarea obligatorie de raspundere civila auto RCA, iar în anumite situaţii de la Biroul Asigurătorilor din România (B.A.A.R.) ori corespondenţii acestuia, sau Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii (F.P.V.S.).

2. Daca autovehiculul vinovat nu este asigurat RCA ori este necunoscut cum voi proceda?

Dacă sunteţi victima unui accident, iar vehiculul vinovat nu este asigurat RCA, ori este necunoscut, sunteţi îndreptăţit să primiţi despăgubiri, în acelaşi mod în care le-aţi fi primit dacă autovehiculul era asigurat. Despagubirile vor fi primate de la Fondul de Protecţie a Victimelor Străzii

3. Daca ma impac cu vinovatul, mai plateste societatea de asigurari despagubirile

Raspunsul este NU. O intalnim in special in cazul in care vinovatii sunt prieteni sau rude ale celor vatamati. Asiguratorul nu va mai plati despagubiri daca partile se vor impaca. Mai mult decat atat, spitalul, centrul de recuperare medicala etc va vor solicita contravaloarea serviciilor medicale prestate. Chiar daca sunteti salariat sau pensionar

4. Mai pot solicita despagubiri daca accidentul s-a petrecut cu cativa ani in urma?

Termenul general in care pot fi solicitate despagubirile este de 3 ani, dar sunt situatii in care legea civila prelungeste acest termen. Contactati-ne si vom evalua situatia dumneavoastra.

5. Cel din vina caruia s-a produs accidentul de circulatie In urma caruia am fost vatamat Imi este prieten. Cum pot cere despagubirile ce mi se cuvin fara a-l afecta?

Multe dintre victimele accidentelor rutiere se arată preocupate de soarta autorului accidentului, in cazul in care vinovatul este un membru al familiei sau un prieten al celui vătămat iar in astfel de situații întelegem dorința de a nu face rău.
DA se pot obține despăgubiri de la asiguratorul RCA al autorului accidentului astfel incat persoana vinovata sa nu fie afectata in mod direct.

6. Mă puteți ajuta dacă accidentul a fost produs prin intermediul unui autovehicul înmatriculat într-o altă țară?

În România se întâmplă multe accidente produse de autovehicule înmatriculate în alte state. DA, te putem ajuta in acest caz..

7. Ce despăgubiri pot primi în caz de vătămare corporală din accident?

– daune materiale, cheltuieli prilejuite de accident și și care nu sunt suportate din fondurile de asigurări sociale prevăzute de reglementările în vigoare (tratamente pentru recuperare, medicamente, dispozitive medicale, investigații medicale, transport,etc conform prescripţiilor medicale, probate cu documente justificative);
– venitul nerealizat pe perioada spitalizării şi a concediului medical, probat cu documente justificative;
– prestații periodice în cazul unei vătămări grave și permanente
– daune morale

 

8. Ce despăgubiri pot primi în caz de deces din accident?

– cheltuielile cu transportul persoanei decedate, cheltuielile de îmbălsămare, cheltuielile de înmormântare, inclusiv cele pentru piatră funerară, cheltuielile pentru îndeplinirea ritualurilor religioase;
– daune morale (au dreptul membrii familiei: soţ/soţie/concubini, copii, părinţi, fraţi).

CONTACT

Pentru a stabili o intalnire cu specialistii nostri, ne puteti contacta la:

TEL./FAX: 021. 410. 07. 24

TEL.: 0799. 740. 773

E-MAIL: contact@despagubiricorecte.ro

Sau ne puteti prezenta cazul dumneavoastra completand formularul urmator: